Ak sa rozhodnete niekedy doma robiť chlebíčky, odporúčam vám…
Je to jednoduchý a veľmi chutný recept. A hlavne krásna pripomienka našich tradícií. Vyskúšajte a som si istá, že takáto hrudka spestrí…
Kaiserky, známe aj ako cisárske žemle, sú ikonou medzi pečivom v strednej Európe. Typické svojím nadýchaným…
Bratislavské rožky sú prastarý recept. Kôš orechových a makových "podkovičiek" sa prvý raz objavil vo vtedy ešte len 20-tisícovom…
Tieto pudingové slimáky majú neskutočne jemné cesto, s ktorým sa skvele pracuje. Vo vnútri sa ukrýva lahodná…
Tvarohové šuľance poliate rozpusteným maslom, s cukrom a strúhankou sú neodolateľné! Cesto na šúľance je veľmi…
Dukátové buchtičky, sladká klasika. Často sme ich mávali v pondelok v školskej jedálni. Ale takéto domáce jemné buchtičky…
Naša babka vedela toto jedlo pripraviť naozaj fantasticky. U nás …
Tento šťavnatý hrnčekový koláčik zvládnu aj začiatočníci. Jednoduchá príprava, netreba mixér, ani váhu. Stačí premiešať suroviny na…
Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete…
Rýchly kávový koláč. Výborný a šťavnatý. Niečo sladké pre milovníkov kávy, pre zamestnané ženy čo nemajú čas na dlhé vypekanie, pre…
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Je nadýchané, chrumkavé a zároveň vláčne. Strašne dobré :) A…
Vodouch je čierny kakaový, extra šťavnatý koláč ku kávičke.
Vodouch volajú tiež "Šalamoun", alebo "Šalamúnové rezy" a jeho…
Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové…
Smažené pirôžky sú nostalgickou spomienkou na staré dobré študentské časy. Keď prišla jeseň, školský rok sa začal a s…
Toto nie je žiadna rýchlovka. Ak chcete pripraviť francúzsku cibuľovú polievku poctivo, treba jej venovať dostatok času. Ako vravela…
Hŕstková polievka je jedným z tých jedál, ktoré dokážu prepojiť chuť detstva, šetrnosť starých materí a…